Natuurlijke tuinen

Contact

Natuurtuinen, bloemenweides en andere duurzame tuinprojecten in Drenthe

Met 25 jaar ervaring weten we precies wat op de lange termijn wel of niet werkt voor uw tuin. Welke planten zijn wel of niet geschikt en hoe krijgt u een prachtige ecologische tuin in bloei? Om u een idee te geven van de mogelijkheden van ons hoveniersbedrijf, kunt u hier enkele van onze gerealiseerde projecten bekijken. Ziet u iets wat u bevalt of wilt u het helemaal anders aanpakken? Neem contact met ons op en we kijken wat er mogelijk is.

Tuinimpressies

Een uitbundig bloeiende bloementuin en een stille waterpartij. Subtiele voorjaarsbloei en de rijpheid van de najaarstuin. Proef de sfeer van de door ons gemaakte ecologische tuinen.

Wilgenvlechtwerk

Hier ziet u hoe wilgentenen groeien en worden geoogst in de grienden bij Ingen in de Betuwe. Er is veel mogelijk op het gebied van lengtes en hoogtes en we maken altijd een mooie afwerkrand.

Meer informatie van Wilgenvlechterij de lange teen

Leemvijvers

Met leem maken we de meeste natuurlijke vijvers en poelen. De planten worden direct in de vijverbodem geplaatst. We creëren een vijver zonder gebruik te maken van grote hoeveelheden kunststof. De omgeving en ondergrond moeten zich uiteraard wel lenen voor een leemvijver. EKO-Tuin Hoveniers heeft veel ervaring met de juiste techniek en aanleg van leemvijvers.

Tuinschuren en prieeltjes

De laatsten jaren hebben we menig tuinschuurtje ontworpen en gebouwd. Gelukkig maar, want wij houden van timmeren en er zijn nog veel te weinig leuke, ecologische schuren te vinden. Bij de bouw van de schuurtjes maken we gebruik van larixhout: dit duurzame hout komt van een houtzagerij in Drenthe. Om ervoor te zorgen dat de schuur goed past in de natuurlijke omgeving, kiezen we meestal voor een gras- of sedumdak.

Natuurtuin

Voor een natuurtuin maken we een grondplan dat de basis vormt voor spontane, natuurlijke ontwikkelingen. Vanuit het plan beginnen we met de aanleg van verschillende biotopen zoals vochtige en droge plekken, delen met veel schaduw, een helling of een kalkrijk of mineraalrijk gebied. Bij een natuurtuin spreken we niet van tuinonderhoud, maar van beheer. Het beheer bestaat voornamelijk uit op de juiste momenten maaien en geregeld snoei- en zaagwerk om de boom- en heestervegetatie open te houden. In een natuurtuin kiezen we voor paden van losse materialen zoals schors en voor zo natuurlijk mogelijke bouwwerken.

Bloemenweides

De aanleg van een blijvend mooie bloemenweide vraagt een zorgvuldige voorbereiding. De grond moet verschraald worden en het zaadmengsel goed afgestemd op de situatie ter plekke. En het beheer na aanleg moet vakkundig gebeuren. Maar dan valt er jarenlang zoveel te genieten!

Icoon contact

Al geïnspireerd door onze duurzame tuinprojecten in Drenthe? Bel 052 - 155 11 46 voor een natuurlijke tuin van EKO-Tuin Hoveniers.

Neem contact op